Veelgestelde vragen (FAQ)

Op deze pagina kun je de meestgestelde vragen vinden.
Met behulp van de zoekmachine kun je zoeken op termen of specifieke onderwerpen. Alle items worden hieronder weergegeven.

30 zoekresultaten gevonden

1) Login

Bij Laserparts4you.nl heb je 24 uur per dag de mogelijkheid om laserdelen online te bestellen. Om gebruik te kunnen maken van de diensten in het portaal en om een ​​snelle afhandeling van de bestelling te garanderen, is registratie noodzakelijk.

Vul het formulier in onder 'Registreren', klik op Registratieformulier. Je ontvangt dan een bevestigingsmail en je kunt vervolgens inloggen met je eigen wachtwoord. Meerdere personen van een bedrijf kunnen zich onafhankelijk van elkaar inschrijven.

Inschrijven met een buitenlands adres is niet mogelijk. Ben je een zakelijke klant en heb je een Nederlands afleveradres, dan kun je hier inloggen. We vragen je echter er rekening mee te houden dat we geen BTW-teruggave doen. Laserparts4you is momenteel ook beschikbaar in de volgende landen:
Duitsland > Registreren via Laserteile4you.de
Oostenrijk > Registreren via Laserteile4you.at
Roemenië > Registreren via Laserparts4you.ro

Voor een aanvraag uit andere landen kun je contact met ons opnemen. Stuur een email naar: contact@laserparts4you.nl

Als je nog geen bestelling hebt ingevoerd, kun je je persoonsgegevens zelf wijzigen. Zodra je eerste bestelling is geplaatst, wordt je geregistreerd in ons systeem. Eventuele wijzigingen kunnen daarna alleen per email (contact@laserparts4you.nl) worden doorgegeven en dan zorgen wij voor de wijziging in ons systeem.

Onder "Mijn overzicht" > "Afleveradressen beheren" kun je nieuwe afleveradressen toevoegen en adressen verwijderen die niet meer actueel zijn. Hiervoor moet je wel als klant geregistreerd staan.

Ja, wij zijn verplicht om het BTW-nummer van onze klanten op te slaan. Het KvK-nummer is nodig voor registratie in ons systeem. Jaarlijks sturen wij je een email met de gegevens die wij in ons systeem hebben staan, zodat je kunt controleren of dit nog actueel is.

Wij garanderen dat we zorgvuldig omgaan met je gegevens in overeenstemming met de geldende richtlijnen voor gegevensbescherming (AVG) en dat we je gegevens voor geen ander doel gebruiken. Je kunt gedetailleerde informatie over gegevensbescherming op onze website bekijken.

2) Bestellen en betalen

Laserparts4you biedt momenteel online lasersnijden aan. Op aanvraag kunnen wij:

 • kanten
 • lassen
 • walsen
 • kantenbreken
 • frezen
 • draaien
 • boren
 • ontbramen
 • verschillende oppervlaktebehandelingen, zoals poedercoaten

Op onze homepage en de homepage van onze partner www.gsmetaal.nl lees je hier meer over.

Als je een registratie hebt en je bent ingelogd, dan kun je een aanvraag openen onder het menu-item "Overzicht"> "Open nieuwe lege aanvraag" Om je tekening in DXF-formaat te uploaden, klik je eerst op het veld "Bewaar bestanden hier". Daar selecteer je een of meer DXF- bestanden van je schijf of je sleept ze in het veld. Zodra je alle bestanden hebt geselecteerd, klik je op "Bestanden uploaden". De bestanden worden automatisch aan onze bestellijst toegevoegd. Na het uploaden kun je de overige parameters (aantal, materiaal, dikte en verwerking) invullen.

Heb je meerdere onderdelen met identieke informatie? Dan kun je deze markeren met een vinkje aan de linkerrand van het formulier en ze vervolgens samen bewerken met de knop "Gemarkeerde bewerken". In de volgende stap kun je de parameters in één keer invoeren en accepteren. Controleer en voeg eventueel je gegevens toe aan je aanvraag.

Je kunt je prijs binnen enkele seconden laten berekenen met de knop "berekenen". Als je de onderdelen later wilt bestellen, "bewaar" dan je gegevens aan het einde van de aanvraag. Je kunt deze gegevens opvragen onder "Overzicht"> "Opgeslagen aanvragen" / "Opgeslagen aanbiedingen". Houd er rekening mee dat de aanbieding 4 weken geldig is. Als de termijn van 4 weken is verstreken, dan moet je de aanvraag opnieuw berekenen.

De geüploade bestanden en geconfigureerde artikelen kunnen eenvoudig en overzichtelijk worden opgeslagen in je persoonlijke portaal. Door op het symbool met de map "gegevens'' te klikken, kun je de bestanden tijdens de aanvraag opslaan met vermelding van je individuele aanduiding, tekeningnummer, tekeningindex of artikelnummer. Onze zoek- en sorteerfunctie maakt het mogelijk om ze snel terug te vinden.

Je kunt via "Overzicht" → "Bestellingen" je geplaatste bestellingen bekijken, de status van je huidige bestellingen opvragen en de verzenddatum zien.

De minimale bestelwaarde is € 50,00 netto. Als de bestelling onder de minimale bestelwaarde ligt, wordt het netto orderbedrag hiernaar afgerond.

Je kunt via de portal direct online je betaling via iDEAL overmaken. Na betaling ontvang je van ons een bevestiging en de digitale factuur.
Wij werken met de payment service provider van Mollie. Mollie verwerkt betalingen voor onder andere webshops en is een tussenpersoon; zij zorgen ervoor dat jouw geld veilig van je bank naar de webshop gaat.
Voor meer informatie over bestellen en betalen kun je contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website.

Het kan zijn dat je eigen bank een limiet hanteert voor betalingen via iDEAL. Neem contact op met je bank om eventueel je limiet aan te passen.

Laserparts4you levert de bestelling binnen 8 werkdagen (vanaf de 2e bestelling) *. Hoe meer tijd, hoe voordeliger de bestelling zal zijn. De genoemde leverdatum is het moment waarop de goederen bij ons kunnen worden opgehaald of worden verzonden.

3) Productie

Naast lasersnijden kun je ook online andere bewerkingsstappen aanvragen, zoals:

 • kanten
 • lassen
 • walsen
 • kantenbreken
 • frezen
 • draaien
 • boren
 • oppervlaktebehandelingen, zoals bijvoorbeeld poedercoaten

Na het uploaden van het DXF-bestand in de aanvraag en het invoeren van de parameters zoals materiaal en plaatdikte, selecteer je de gewenste bewerkingen, uploadt zonodig schets met precieze details en vraag je met nog één klik een offerte aan bij Laserparts4you.nl. Voor alle bewerkingen die nog niet automatisch online berekend kunnen worden, zullen we de prijs zo snel mogelijk berekenen en een offerte naar je toe sturen.

Meer informatie over het lasersnijden kun je op onze website vinden, onder bewerkingen en lasersnijden.

Als je meerdere onderdelen hebt met identieke informatie, dan kun je deze markeren met een vinkje aan de linkerrand van het formulier en ze vervolgens samen bewerken met de knop "Gemarkeerde bewerken". In het volgende formulier kun je de parameters één keer invoeren en accepteren. Controleer en voeg eventueel je gegevens toe aan je aanvraag.

Je kunt dan je prijs in enkele seconden laten berekenen met "berekenen". Als je de onderdelen later wilt bestellen, "bewaar" dan je gegevens aan het einde van de aanvraag. Je kunt deze gegevens altijd opvragen onder het menupunt "Overzicht"> "Opgeslagen aanvragen" / "Opgeslagen aanbiedingen".
Houd er rekening mee dat de aanbieding 4 weken geldig is. Als de termijn van 4 weken is verstreken, dan moet je de aanvraag opnieuw berekenen.

Laserparts4you is een website voor het online bestellen van metalen onderdelen. Eenvoudig en snel online berekenen en direct bestellen. Onderdelen worden volgens de specificaties van de klant gemaakt en kunnen niet worden geretourneerd. Onze garantiebepalingen vind je in de algemene voorwaarden. Voor vragen kun je contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website. 

4) Technische gegevens

Je hebt een DXF- bestand nodig om lasergesneden onderdelen te maken. Let op de volgende eisen met betrekking tot het bestand.

Het DXF-bestand moet worden opgeschoond voordat je het üpload. Het mag alleen bordcontouren en snijcontouren bevatten. Dit betekent dat alle maatlijnen, punten en labels, inclusief het titelblok, uit de tekening verwijderd moeten worden. Elke DXF mag slechts één component bevatten en moet in één kleur en op één laag worden getekend. Spline-lijnen moeten bij het ontwerpen worden vermeden. Gaten of contouren mogen niet significant kleiner zijn dan de dikte van het materiaal. Gaten voor schroefdraad moeten in de overeenkomstige kerngatdiameter worden getrokken.
Zorg ervoor dat het deel wordt opgeslagen op een schaal van 1: 1. Je kunt je bestand nogmaals controleren in de preview, afmetingen kun je onder de afbeelding vinden.

Het programma "TurboCAD" wordt aanbevolen of het professionele CAD-programma "SolidWorks"

Je artikel moet minimaal 10 x 10 mm en kan maximaal 2980 x 1480 mm zijn.

Markeringen, teksten, tekens en lijnen in de kleur geel worden door ons systeem gelezen en omgezet in een gravering. Zodra het systeem een gele markering, tekst, tekens of lijnen herkent, verschijnt hiervan een melding in je dashboard. Je product wordt dan automatisch voorzien van een gravering. Wil je geen gravering, verwijder dan de gele markering, teksten, tekens en lijnen uit je tekening en upload het bestand opnieuw.

Lasergesneden onderdelen van roestvast staal worden standaard ontbraamd. Neem contact met ons op per email voor meer informatie: contact@laserparts4you.nl

5) Verzending

De verzendkosten zijn afhankelijk van het soort verzending (pakket of pallet), het totale gewicht en de gewenste levertijd. Je moet er wel rekening mee houden dat bestellingen achteraf niet kunnen worden gecombineerd, ook niet als de bestellingen op dezelfde dag zijn geplaatst.

De verzending wordt bepaald aan de hand van de grootte en het gewicht van de bestelling. Er zijn twee bezorgopties:
Verzending per pakketdienst: Dit gebeurt met een maximale binnendoosmaat van maximaal 1180 mm x 580 mm x 200 mm en een totaalgewicht van alle onderdelen van minder dan 50 kg. De bestelling kan worden opgesplitst in verschillende pakketten. Verzending per vrachtdienst: Dit wordt gebruikt voor bestellingen groter dan 1180 mm x 580 mm x 200 mm of zwaarder dan 50 kg.

Het is mogelijk om je bestelling bij ons op te halen. Het adres is:

GS Metaal
Bedrijfsweg 12
7671 EG Vriezenveen (Nederland)

Leveringen aan klanten in het buitenland is niet mogelijk via laserparts4you.nl. Wil je vanuit het buitenland bestellen, neem dan contact met ons op per email: contact@laserparts4you.nl

Laserparts4you is op dit moment - naast Nederland - vertegenwoordigd in:
Duitsland www.Laserteile4you.de
Oostenrijk www.Laserteile4you.at
Roemenië www.Laserparts4you.ro

Onze leveringsvoorwaarden zijn: EXW Vriezenveen (Incoterms 2010).
De algemene voorwaarden staan vermeld op onze website.

6) Contact

Je kunt contact met ons opnemen via email: contact@laserparts4you.nl. Je krijgt snel antwoord per e-mail of telefoon.

We horen graag je ervaringen met Laserparts4you.nl. Stuur ons een email: contact@laserparts4you.nl
Bij Laserparts4you.nl zijn we steeds bezig met de doorontwikkeling van de processen en het machinepark. Er komen regelmatig nieuwe aanbiedingen en diensten bij. Via onze nieuwsbrief informeren wij je graag over actuele acties en nieuwe innovaties.

Our application is not fully supported with Internet Explorer

Please use a modern Browser for best user experience.